Sokszor a tüsszentés velejárója a bepisilés

Az idő múlása nemcsak arcunkon látszik meg, hanem az intim testrészeken is nyomot hagy. Míg mindent megteszünk azért, hogy korunkat ne tükrözze az arcunk, addig valljuk be az inkontinenciáról, szülés utáni szexuális problémákról, a tampon kicsúszásáról és a többi korral járó tünetekről nem is beszélünk. Még a legközelebbi barátnőnkkel sem.

bepisiles

Fotó: Pinterest

Ismerős ez a helyzet?
Az akaratlagos vizeletcsepegés már szülés után előfordulhat. Ösztönösen keresztbe tesszük a lábunkat nehogy becseppenjen a vizelet, aztán évekig nem teszünk érte semmit, hogy ez a kínos helyzet megszűnjön. Pedig ez nem nátha, ami egy hét után magától is elmúlik. A kor előrehaladtával csökken a kollagén rostok száma, ugyanúgy öregszik minden testrészünk, még a hüvelycsatorna és a húgyhólyag is. Azaz a helyzet napról-napra rosszabb lesz, míg el nem kezdünk inkontinencia pelenkát hordani. A kínos helyzetek sorozata, a félelem, hogy a vendégségben, színházban „olyan” lesz a kárpit, hogy egy emeletnyit nem tud az illető megtenni, hogy futáskor, köhögéskor stb. váratlanul becseppen, egyszer csak rákényszeríti arra, hogy többé ne mozduljon ki sehova. A hölgyek inkább begubóznak, nem járnak sehova, megromlik a párkapcsolatuk, elkopnak a baráti, családi szálak, mire közli az orvosa, hogy a helyzet súlyossága miatt már csak a műtéti megoldás lehetséges.

A műtét és velejárói
Mint tudjuk az altatás szinte a legnagyobb rizikófaktor még a legegyszerűbb rutinműtét esetén is. Másrészt a műtéttel járó fájdalom nagy, a lábadozási idő hosszú, több hetes, amit nem sokan mernek, vagy nem sokan tudnak bevállalni, hiszen egyrészt féltik a munkahelyüket, másrészt nem szívesen vállalják be a műtéttel járó esetleges szövődményeket.

A lézeres kezelés
A szemészeti, fogászati, sebészeti és egyéb lézerek után a Fotona cég fejlesztette ki és szabadalmaztatta a nőgyógyászati lézert. Az IncontiLase® lézeres beavatkozással a kevert és stressz-inkontinenciát tudják kezelni. A világ kb. 50 országában több tízezer kezelést hajtottak már végre és végre már Magyarországon is elérhető a kezelés. A mindössze két alkalomból álló 15-20 perces kezelés sok egyéb lézerkezelésekhez hasonlóan egy metszés-, vágás-, vérzés- és nem utolsósorban egy fájdalommentes kezelés. A páciens a kezelést követően azonnal visszatérhet mindennapi tevékenységeihez, 2-3 nap elteltével pedig újra élvezheti a felhőtlen együttléteket és már ülőfürdőbe is mehet.

Mi megoldjuk, de a döntés az Öné!

További információ: www.intimlezer.hu